Efter lågtrycket Louis’ framfart!!

Igår morse, fredag den 23 februari, drog ett kraftfullt lågtryck, stormen Louis, in över västkusten och vårt område. Och dess spår blev tydliga, med mycket trädfällning, elavbrott och kraftigt med regn.

Flera granar ramlade… (Bild: Webmaster ©)

Vår väg var helt farbar kl. 08 på morgonen, men bara någon timme efteråt så låg det bitvis högvis med stora trädstammar över vägen. Hemsjukvården, liksom alla andra, kunde inte ta sig fram.

Denna gång kom Morgan Rund och Tobias Andersson till vår räddning. Med motorsåg och mycket jobb gjorde de vägen helt farbar igen så att posten och alla andra kunde komma fram vid 12 tiden på dagen.

Längre tid tog det för Uddevalla Energi att få igång elförsörjningen. Det var en mängd träd över luftledningen, framför allt i backen bredvid bäcken mittemot Greens hus som rev ner och kortslöt ledningen. Jag sände en tacksam tanke till manskapet som slet och höll på till sena kvällen i mörker, regn och blåst med det farliga jobbet att få fram elförsörjningen igen. Tyvärr har ju den planerade kabeldragningen av denna sträcka försenats. Vi får hoppas att detta är sista vintern vi har en luftledning som matar vårt område.

Skylten uppe! (Bild: Torbjörn Bengtsson ©)

Det milda vädret gör att frosten nu ganska raskt går ur vägbanan. Vi har därför beslutat att stänga vägen för tunga fordon. Max 9 ton axeltryck är tillåtet och skylten är nu uppsatt vid vägstart i Vassbo. Begränsningen kommer att gälla så länge vi bedömer att vägens bärighet är kraftigt nedsatt.

Vi får hoppas att detta var vinterns sista riktiga oväder och att det finns lite fint och härligt vårväder i sikte under mars månad.

Nils Carlsson, ordförande

Stabil torrgran över vägen. (Bild: Webmaster ©)