Timmerbil

Skogsavverkning påbörjad

Hoppas att det nya året startat på bästa sätt för er alla. Januari har bjudit på ett minst sagt omväxlande väder, ömsom snö, ibland regn, tö och frost. Just nu är vägen ren från både snö och is, men det blir slirigt ibland när frosten är på väg ur vägbanan.

Hittills har Torbjörn Bengtsson fått kalla på Christer, vår plogentreprenör, fyra gånger i vinter. Vi tycker att det har gått bra med plogningen, det är alltid en avvägning när det är dags att ploga eller om vi skall avstå. Sandning har vi gjort två gånger hittills då vi bedömt att nu är det, eller blir det, halt och isigt. Hoppas att ni tycker att det har fungerat bra – annars får ni höra av er.

Idag fick jag besked om att vi kommer att få en relativt stor skogsavverkning inne vid Tokevattnet. Det är Torbjörn Mellin som meddelat att de kommer att starta arbetet denna vecka. Det betyder att virkesbilarna snart kommer att börja rulla. Anledning till extra försiktighet alltså!

Om det står en varningstriangel uppsatt vid vägens början betyder det att virkesbilen är inne på vägen någonstans, med andra ord kör försiktigt!

Timmerbil

Vädret är som sagt lite fram och tillbaka. Det betyder att vi är tvungna att hålla extra noga översyn över vägen. Om det blir för varmt och tjälen går ur så får vi överväga om vi tillfälligtvis måste stoppa tunga fordon.

Vi har tidigare tagit ett beslut på att skaffa förbudsskylt för tunga fordon att sättas upp vid behov i början på vägen. Den är nu beställd och kommer att sättas upp så snart behovet finns.

Ha en bra januarimånad!!

Bästa hälsningar

Nils, ordförande